SLAVSKA AKCIJA-NIKOLJDAN

DTL SLAVSKA AKCIJA
13/12/2018
OTVOREN MALOPRODAJNI OBJEKAT GLOGONJ!
15/12/2018
Show all

Slavska akcija-Sveti Nikola od 14.12.-19.12.2018. godine.

Poštovani potrošači,
kao i uvek do sada, odabrali smo više proizvoda za ovu akciju kako bi smo Vam na ovaj način poželeli lepšu slavu.

Sveti Nikola, čudotvorac, zaštitinik pomoraca i siromašnih, jedan je od najvoljenijih hrišćanskih svetaca i to ne samo kod pravoslavnih naroda, a sigurno je jedna od najbrojnija slava kod Srba. Ovaj svetitelj imao je veoma uzbudljivu životnu priču, koja vekovima fascinira hrišćane.
Rođen u maloazijskom gradu Patara, luci na mediteranskoj obali današnje Turske, Sveti Nikola je živeo u 4. veku, mnogo pre raskola između pravoslavne i katoličke crkve iz 1054. godine.
Njegovi roditelji, bogati Grci Teofan i Nona, sina Nikolu su dobili u vreme vladavine rimskog cara Valerijana (253. – 260. godine), pohlepnog čoveka koji je zbog strasti za zlatom organizovao vojni pohod na Persijsko carstvo. Persijski kralj Šapur ga je zarobio u bici kod Edese, ponižavao u zatočeništvu i, na posletku, ubio sipajući mu istopljeno zlato niz grlo, kao simbol njegove pohlepe. Budući da je Valerijan bio prvi (i ostao jedini) rimski car koji je zarobljen u borbi, njegovo zatočeništvo i smrt su izazvali talas nestabilnosti u rimskoj imperiji.

U takvom nestabilnom okruženju stasavao je mladi Nikola. Kada su mu roditelji umrli u velikoj epidemiji, Nikola je razdelio svo nasleđeno bogatstvo. Odgajao ga je stric, arhiepiskop Patare, pod čijim budnim okom se Nikola uspinjao u crkvenoj hijerarhiji. Posle smrti strica, Nikola je izabran za arhiepiskopa mirlikijskog. Bio je i jedan od arhiepiskopa koji su pozvani pred cara Konstantina na sabor u Nikeji 325. godine.

Nikola je umro 19. decembra 345. godine. Sahranjen je u sabornoj crkvi mirlikijske mitropolije, a krajem 11. veka njegove mošti prenete su u Bari, u manastir svetog Jovana Preteče. Osim što se spomen na dan smrti svetog Nikole slavi 19. decembra, odnosno 6. decembra, sveti Nikola se proslavlja i 22. maja odnosno 9.maja, u znak sećanja prenosa njegovih moštiju u Bari.

Svakako da ovo nije jedina akcija u našim maloprodajnim objektima.
Tu je naša redovna kataloška akcija od 10.12.-22.12.2018. godine sa preko 240 proizvoda kojima je snižena cena.
Ne treba zaboraviti na popust od -10% u petak i subotu u većini naših maloprodajnih objekata.
Loyalty akcije sa 30 proizvoda i najboljim mogućim cenama.
Imamo još dosta popusta, akcija i promocija zbog  kojih treba da posetite neki od naših maloprodajnih objekata i uštedite kupujući!

Svima koji slave Svetog Nikolu čestitamo slavu uz želje da je provedete u zdravlju, sreći, veselju i porodičnom miru!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *