SLAVSKA AKCIJA-ARANĐELOVDAN

MESEC SA MEGA-MARKETOM
06/11/2017
VIKEND AKCIJA
22/11/2017
Show all

Slavska akcija – Sveti Aranđel  od 17.11.-21.11.2017. godine!

Poštovani potrošači,
kao i sve veće praznike i slave, tako i ovoga puta smo Vam pripremili akciju sa odličnim proizvodima i znatno sniženim cenama.

Aranđelovdan je dan koji je crkva posvetila u slavu svih anđela i prvog među njima, svetog arhangela Mihaila.
Anđeli (anđeo je  grčka reč i znači vesnik) su duhovna, bestelesna bića, izvršavaju Božji promisao, ima ih veoma mnogo i, prema hijerarhiji, podeljeni su u devet rangova ili činova.
Anđeli se na ikonama uvek  slikaju  u ljudskom obliku kao mladi ljudi. Oni nemaju telesnih želja i briga kao ljudi pa večno ostaju mladi i lepi, a pošto lete gde ih Bog pošalje,
na ikoni im se slikaju i krila. Svaki čovek  na dan krštenja dobije svog anđela, koji se naziva anđeo mirni, verni učitelj, čuvar duša i tela.
Ti anđeli čuvaju čoveku život i zdravlje i paze da čovek, zbog svog neznanja i  nesmotrenosti ne napravi kakvu pogrešku.
Obučeni su u belu odeću, plaštove, u znak čistote i  nevinosti. Najviši među anđelima su sedmorica arhanđela, među kojima je Mihailo, koji ima još i titulu arhistratiga,
a po kojem je ovaj praznik dobio ime.
Na ikonama se arhangel Mihailo predstavlja sa krilima, u vojvodskoj odeždi, kao borac, sa mačem u jednoj i kantarom u drugoj ruci, jer, prema narodnom verovanju,on u času smrti uzima ljudsku dušu. Ovaj praznik ustanovljen je u četvrtom veku nove ere.

Arhangel Mihailo, zaštitnik loze Nemanjića, jedna je od svetaca koji uživa veliko poštovanje  u našem narodu.
Svima koji slave Svetog Aranđela, čestitamo slavu uz najlepše želje!

Mi se ne hvalimo, mi Vas činimo srećnim!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *