Jugoslovenske armije 42, Bačka Palanka 21400
021 755 0900
marketing@podunavlje.rs

DANI DANUBIUSA

Akcija Dani Danubiusa 23.12. 25.12.2016.

DANI DANUBIUSA

Dani  Danubiusa od 23.12.-25.12.2016. godine.

Poštovani potrošači,
ovog vikenda AD Podunavlje u saradnji sa Danubiusom Vam priprema akciju koju ne treba propustiti iz više razloga!

U središtu vojvođanske žitnice, Novom Sadu, na raskršću vodenog, drumskog i železničkog saobraćaja “Danubius” impresionira grandioznošću,
tradicijom i nadaleko poznatim kvalitetom mlinskih proizvoda i testenina.
„Danubius“ raspolaže silosom kapaciteta 65.000t, koji je potpuno osposobljen za skladištenje i sušenje žitarica, kao i za tranzitne poslove – prijem,
utovar, istovar i otpremu kamionima, vagonima i brodovima. Moderan mlin sa kompjuterskim vođenjem, proizvede dnevno 300 tona najkvalitetnijeg brašna različitih vrsta, za sve namene.
Fabrika testenina, kapaciteta 7.000 tona godišnje, sa iskustvom od 1918 godine, proizvodi sve vrste testenina.
Zahvaljujući kvalitetu prirodnih sirovina i novoj tehnologiji obezbeđen je visok kvalitet proizvoda koji zadovoljava i najstrožije kriterijume i standarde
kvaliteta i zdravstvene ispravnosti hrane a proizvodi ne sadrže genetski modifikovane organizme GMO.
„Danubius“ posluje u skladu sa zahtevima standarda HACCP i FSSC 22000, čime je obezbeđen i garantovan kvalitet proizvoda i usluga na koji se “Danubius“ svojom politikom kvaliteta obavezao.

Kako izabrati testeninu?

Do svake vrste testenine došlo se selekcijom oblika, debljine i konzistencije koje su podesne za odgovarajuće recepte.
Na primer, šuplji oblici testenina kao što su makarone su idealni za jela koja se zapeku u pećnici.
Trakaste testenine (rezanci) i testenine sa rebrastom površinom su dizajnirani da se serviraju sa pripremljenim umacima preko njih. Uopšte, tanke testenine se najčešće serviraju sa začinjenim, pikantnim prelivima.

Kako se kuva testenina?

Testenina se kuva u velikoj količini vode. Potreban je jedan litar vode na svakih 100 g testenine. U ključalu vodu se dodaje mala količina soli (8-10 g na svaki litar vode) i kašika ili dve ulja.
Vreme kuvanja je promenljivo i zavisi od vrste testenine koja se kuva. Osušena testenina napravljena od durum pšenice uvek se poslužuje »al dente«.
Italijanski izraz »al dente« znači savršeno kuvanu testeninu. U prevodu to znači »čvrsta pod zubima«, čime se misli da testenina treba da je čvrsta da se može zagristi.
Da bi ste proverili da li je testenina skuvana pred kraj kuvanja često je probajte i kada je po vašem ukusu prestanite da je kuvate.

Kuvajte sa uživanjem!

akcija-dani-danubiusa-23-12-25-12-2016

NWA Company